Hallå där, Fredrik Karelius, kundansvarig för Huawei och en av grundarna till BBG, du har fått en fin utmärkelse för ett par veckor sedan från Huawei. Vad var det?

– Huawei bjöd in sina prioriterade partners till ett konvent i mitten på september i Stockholm. Där fick vi motta en ”Excellent Cooperative Award” utmärkelse, och detta från Huawei:s service- och inköpsledning.

Vad är det för utmärkelse?

– Det är ett kvitto på att vi under en längre period har haft ett väldigt lyckosamt samarbete med Huawei och det är något som de vill uppmärksamma med den här utmärkelsen. Vilket vi på BBG tycker är jättekul och är väldigt stolta för.

Hur längre har samarbetet med Huwaei pågått?.

– Vi startade upp 2013 med främst service- och underhållsarbeten. Nu har vi samarbetet vidare med mer komplexa projekt, vilket utvecklat vår tekniska kompetens på BBG och närmat oss Huawei ytterligare.

Vilka är de egenskaper hos BBG som uppskattas bäst tror du?

– Vi har en ung och digitalt mogen teknikerkår som möter Huwaei:s krav på kvalitetsarbete. Vi har även visat att vi gärna växer med uppgiften, vilket är en förutsättning för att kunna vara samarbetspartner med företag som Huwaei som är under tillväxt på en konkurrensutsatt marknad.