Teknikmässan Consumer Electronics Show (CES) 2019 i Las Vegas

4500 bolag passade på att presentera sina produkter, 5G, AI, vikbara skärmar, 8K, VR, gaming, ljud, smarta hem, gadgets, uppkopplade fordon och… Ja listan kan göras lång över alla de olika teknikområdena som presenterades.

Det som drog åt sig extra intresse var bland annat;

Smarta högtalare från Amazon & Google

De ledande på smarta högtalare (Amazon & Google) kommer med ännu fler integrerade lösningar tillsammans med andra tillverkare.
Amazon Alexa och Google assistant flyttar in i TV:n, bilen, strömbrytare, spegeln, väckarklockan, köksredskap & andra högtalare/ljudsystem för att nämna några exempel, och det är med säkerhet bara början.

Mer läsning om detta här och här.

 

Nya utomhusprodukter från Philips Hue

Philips Hue lanserar nya utomhusprodukter för att ytterligare komplettera sitt koncept.
Det nya sortimentet inkluderar den nya Philips Hue Outdoor-sensorn, en batteridriven rörelsesensor som upptäcker när du närmar dig ditt hem och slår på ditt belysningssystem tillsammans med nya utomhuslampor och lampor som alla kan konfigureras med Hue smartphone-app.

Mer läsning här.

 

 

Nya Netgear Orbi – den senaste Wi-Fi-tekniken för supersnabbt internet

Netgear Orbi-MESH Wi-Fi-router levereras med Wi-Fi 6-stöd (även känd som 802.11ax) som kommer att göra trådlösa nätverkshastigheter ännu snabbare och bättre hantera fler uppkopplade enheter samtidigt.
Enligt Netgear kommer denna router att ”ta itu med prestandabehovet på gigabit internet-hemmet”.

 

Gällande smarta prylar så invaderar robotarna!

De tar form i babyövervakning, hemsupport, husdjur, gosedjur och butlerrobotar. Allt för att göra vår vardag enklare och roligare!?

Mer läsning här.

 

Träning och hälsa

Inom hälsa & träning presenterades många produkter för övervakning av kroppens välmående. Airsone Junior en badge liknande knapp som övervakar barnets andning och hjärtfrekvens och larmar om så behövs.

Mer läsning här.

 

Chronolife vest lär känna din kropp och skall kunna förvarna vid hjärtproblem.

Mer läsning här.

 

 

 

 

Med så många internetanslutna prylar som visas på CES 2019 kan man enkelt konstatera att vi behöver routrar & MESH-system som kan hantera mycket trafik och många enheter samtidigt i våra hem.