Chromecast

Streama vad du vill till din TV.

Du har kanske hört talas om Chromecast, den där lilla svarta pucken som kopplar ihop din TV med Internet. På bara några minuter har du samma utbud i TV:n som du har din smartphone, surfplatta eller dator. Är det verkligen så enkelt som det låter? Och ingår Netflix i Chromecast?

 

Vad är Chromecast egentligen?

Lite förenklat skulle man kunna säga att Chromecast är en sak som gör din TV smart. Det är en enkel och rätt billig pryl som kopplas i TV:ns HDMI-uttag.

Du behöver alltså inte köpa en ny smart-TV för att kunna använda videotjänster och andra typer av appar även om de nya TV-apparaterna kanske tar smartifieringen en nivå till. Så har du tidigare kollat film på din dator eller laptop kan du alltså få en större och bättre bildupplevelse genom att nu enkelt se samma utbud på din vanliga TV-skärm.

 

Får jag med Netflix, SVT Play och annat kul in i TV:n nu?

Om du redan har det i datorn så är svaret ja. Då är det bara att köpa en Chromecast-puck eller USB-stick och ladda ner Chomecast-appen till din smartphone (eller surfplatta eller dator för den delen). Sedan kan du använda din smartphone som fjärrkontroll. Förutom Chromecast-appen laddar du även ner de appar du vill titta på som Netflix, SVT Play etcetera om du bara haft dem i datorn tidigare.

Nu kan du bänka dig i tv-soffan och styra TV:n med telefonen. Surfa runt mellan Youtube, TV4 och Netflix med tummen.