Google Home fungerar som det smarta hemmets hjälpreda. Genom ett enkelt röstkommando så som ”Hey Google” kan du ställa vilka frågor du vill. Google Home hjälper dig att ha ordning och reda på ditt liv.

 

Länk till Google Home Help

Google Home är din smarta och mångsidiga röstassistent

”Hemassistenten från Google kommer vara alla framtida familjers smarta och mångsidiga hjälpreda.”

Själva apparaten Google Home är vid en första anblick en elegant och diskret högtalare som kan spela din musik genom att trådlöst strömma den från någon av dina enheter, men de mest fantastiska och smarta funktionerna får du via den inbyggda hjälpredan Google Assistent.

Det är samma funktion som du har in din Android-enhet, det vill säga att du snabbt kan få hjälp och svar på frågor med ett enkelt röstkommando. Google Home lyssnar hela tiden och om du börjar en mening med ”Ok Google” eller ”Hey Google” reagerar assistenten och du kan fråga
vad du vill, till exempel när slutspelsfinalen i hockey börjar eller den aktuella växlingskursen för det brittiska pundet.

Du kan även göra listor, scheman m.m. Men riktigt imponerande blirdet när man kopplar ihop Google Home med kompatibla smarta enheter – som till exempel belysning, termostater och larm – och styra hemmet via röstkommadon.

 

Förutom standardenheten består Google Home-familjen även av den mindre Home Mini, Home Maxi som har ett större och mäktigare ljud, och Home Hub som även har en skärm.

 

En musikspelare utöver det vanliga

Men oavsett storlek har alla enheter förmågan att styra ditt smarta hem och underlätta ditt liv. Google Home är en musikspelare utöver det vanliga
Som högtalare är Google Home kraftfull och ger ett fylligt och rent ljud trots sin ringa storlek. Självklart kan du använda den som Bluetooth-högtalare och strömma låtar från till exempel din telefon men roligast blir det när man använder de smarta funktionerna. Google Home
hämtar musik från tjänster som Spotify, Pandora, YouTube, Google Play Music m.fl., och du behöver bara säga namnet på låten (”Hey Google, spela Born in the USA med Bruce Springsteen”) så spelas den upp. Kommer du inte ihåg titeln kan du alltid dra några rader från
sångtexten så letar Assistenten reda på rätt låt åt dig. Du kan även skapa spellistor med tjänsten och be Google Home spela upp dem med ett kommando (”Hey Google, spela ”Musik för regniga dagar”)

Det är möjligt att koppla ihop flera Home-enheter eller kompatibla högtalare så att samma musik spelas i flera rum. Det är då även möjligt att skicka ut röstmeddelanden till alla enheter (”Maten är klar!”)

 

 

Röstkommandon till Google Home

– Så blir Google Home din hemassistent.

Google Home kan göra mycket mer än att bara leta rätt på din musik och svaren på dina frågor. Google Assistent kan kopplas ihop med kalender och andra funktioner så att du kan fråga om hur ditt schema ser ut för dagen m.m. Här är ytterligare smarta funktioner som går
att utföra.

  • Shoppinglistor som du kan synka till ICAs ehandel.
  • Recept och instruktioner kan du få upplästa medan du lagar mat och bakar.
  • Be din hemassistent ringa ett telefonsamtal till någon i telefonboken
  • Låt din hemassistent läsa ljudböcker, gonattsagor och berättelser från Storytel, Disney, Nickelodeon m.fl. upplästa.
  • Är du slarvig så kan du be Google hitta din Android-telefon.
  • Koppla ihop med Chromecast och styra filmer och tv-program med röstkommandon. (”Hey Google, spela upp det senaste avsnittet av Stranger Things på Netflix”).
  • Skapa särskilda profiler för alla i familjen. Google Home kan lära sig att skilja på röster så att alla i hemmet får sina scheman, spellistor, pendlingstider m.m. Det går till och med att ställa in så att Google Assistent svarar med en unik röst beroende på vem det
    är som pratar med den.
  • Skapa rutiner som styr smarta enheter. Som tex att Senaste nyheterna läses upp på enheten i vardagsrummet, lampan i köket tänds på låg belysning och kaffebryggaren sätts igång när din telefon rör sig i sovrummet på morgonen, efter kl 06.00.

 

 

Rutiner och andra kompatibla smarta enheter

De största företagen och varumärken satsar ordentligt på produkter för smarta hem och de har gjort sina prylar kompatibla med Google Home. I dag finns det tusentals med smarta enheter som kan styras centralt med dina röstkommandon, till exempel lampor och belysning, larm- och säkerhetssystem, lås, bevattningssystem, kameror, strömbrytare, ugnar, garageportöppnare och mycket mer. Det tillkommer hela tiden nya kompatibla produkter. Vad sägs till exempel om en robotdammsugare som inte bara börjar städa när du säger till den, utan även kan tömma sin egen soppåse när du ber om det.

De här smarta enheterna kopplas ihop med Google Home för att styras med röstkommandon som startar rutiner där flera funktioner kombineras. Du kan till exempel skapa en rutin för hur du vill att din morgon ska se ut. Du väljer själv röstkommando och vad du vill ska hända. Kanske ”Hey Google, god morgon!” , som får Google Home att tända lamporna i köket och läsa upp ditt schema för dagen och sedan spela upp nyheterna, vädret och en trafikrapport för din väg till jobbet.

När du ska gå iväg kanske nästa rutin börjar med ”Hey Google, nu går jag”, vilket släcker lamporna, stänger av nyheterna, drar ned temperaturen på termostaten för att spara energi när ingen är hemma, låser dörren och slår på larmet samt öppnar garageporten.

Livet blir så mycket enklare och mindre stressigt när man har en effektiv assistent till hjälp.

För att använda Google Home behöver du förutom den smarta högtalaren även appen Home, ett WiFi-nätverk, och för vissa funktioner (till exempel kalendern) även ett Google-konto.

 

 

Vill du lära dig mer om det smarta hemmet?


Nytt ärendeBefintligt ärendeeller ring 077 - 446 60 60