Johan Ågren, VD på Smartify by BBG

Det finns mer än 4 miljoner hushåll och mer än 1 miljon småföretagare i Sverige. Alla behöver de en fast punkt att starta från. För de flesta är det hemmet, men för småföretagare är kontoret nästan lika viktigt. Ibland är hemmet och kontoret samma plats. När vi nu startar Smartify by BBG är det här en av våra hörnstenar.

Tidigare var det här platser där man gick in och stängde dörren. Nu är det platser som behöver den största och mest öppna av alla dörrar för att fungera; Internet. Vi har varit uppkopplade ett antal år men nu börjar den revolution som flyttar internet till en plats man besöker till en naturlig del av vardagen.

Vi startade vår verksamhet som BBG samma år som iPhone lanserades i USA. Sedan dess har vi sett till att över 250.000 hem och småföretag har så bra tillgång till internet som det går. Redan från start kom vi att bli Sveriges ledande serviceaktör på att åtgärda problem från fiberns knutpunkt i gatan ända fram till routern inne i vardagsrummet.

Smartify by BBG har fortfarande samma unika bredd från att svetsa fiber till att göra serversupport, konfigurera hemmets wifi och ända till att installera appar och säkerhetsprogram i din mobiltelefon. Addera genuin vilja att hjälpa och du har en Smartifytekniker. Vår långa erfarenhet gör att vi vet bättre än någon annan hur det är där på andra sidan tröskeln hemma hos dig eller på ditt företag. Vi vet även hur det är för alla produktutvecklande teknikföretag. Vårt jobb är att vara länken där i mellan. Se till att produkterna blir lika bra i hemmet som de beskrivs på paketen och hos återförsäljaren.

Det som kallas Internet of Things kommer ställa om mycket av det vi idag tar för givet. Den digitala utvecklingen är inget som bara tillhör de yngre. Tvärtom. Kanske är digitaliseringen av störst nytta för de äldre. I den utvecklingen behövs en guide. Någon som tror på att Sverige ska ha en plats längst fram i den digitala revolutionen och att alla borde ha tillgång till en egen digital guide, en IT-PT. Det är därför vi nu startar Smartify by BBG, vår satsning där BBG tar täten för att göra hela Sverige smartare.

 

Johan Ågren, VD