Teknisk hjälp med ljus & automatisering

Smart belysning blir alltmer populärt för det finns en mängd fördelar med den här tekniken. Det är många tillverkare som vill vara med och göra livet både ljusare och smartare för dig.

 

Här finns några exempel på våra andra tjänster:

Smartifiera belysningen hemma

Smart belysning blir allt mer populärt för det finns en mängd fördelar med den här tekniken. Det är många tillverkare som vill vara med och göra livet både ljusare och smartare för dig. Ett av huvudsyftena med smarta lamplösningar är att spara energi genom att du slipper slå av och på belysningen hela tiden. Samtidigt är de nya LEDlamporna oerhört energieffektiva och de påstås hålla i 25 år.

Genom olika appar kan de smarta lamporna inte bara tändas och släckas utan en del kan även skifta i färg för att skapa olika stämningar i rummet.

Genom att lamporna är uppkopplade mot internet så kan du slå av och på dem även när du inte är hemma. Det kan du göra vid helt oregelbundna tider så den som tänkt sig göra inbrott hos dig aldrig har en aning om när du är hemma eller inte.
Om man vill ha wifi-styrda lampor hemma så behövs det inte någon annan form av styrenhet än den egna routern som de flesta redan har hemma.

Philips HUE fanns tidigt och har en stark ställning på marknaden. De behöver en slags brygga för att kunna ’prata’ med ditt wifi och din dator. Den bryggan använder ett system som heter Zigbee. Det här är egentligen inget du behöver kunna något djupare om annat än att veta om Zigbee, eller Z-wave krävs av de lampor du vill sätta in eller om de fungerar direkt med ditt Wifi.

Ta till exempel IKEAs lampor TRÅDFRI och Osram SMART+. De kräver en Zigbeebrygga medan LIFX går direkt på ditt wifi så snart du laddat ner deras app i din telefon.

Fråga din Smartifytekniker så får du hjälp med att välja och installera.

Behov av teknisk hjälp?

Vi erbjuder telefonsupport och rikstäckande teknisk support i hemmet, med RUT-avdrag, och på arbetsplatsen.

  • Telefonsupport: 195 kr första 30 min, därefter 99 kr per påbörjade 15 min.
  • Hembesök: 495 kr första 60 min. Därefter 99 kr per påbörjade 15 min. Pris med RUT-avdrag.
  • Abonnemang: 295 kr per mån. Obegränsad telefonsupport och onlinehjälp.
  • Företaget: 795 kr ex. moms första 60 min.

Boka en Smartify-tekniker

Ge bort en Smartify-tekniker.

Svårt att hitta rätt present? Vårt Smartify-tekniker presentkort är den perfekta presenten för dig som vill ge bort en kanonbra present. Ett presentkort som ger en hjälpande hand. Mottagaren av presentkortet anger kod för presentkortet vid bokningen. Värdet på presentkortet gäller som hel- eller delbetalning av fakturan från Smartify.

Presentkortet är giltigt ett (1) år från utfärdandedatum.
Presentkortet värde 495 kr.

Få mer info om Smartify Presentkort
Presentkort Smartify

Behov av teknisk hjälp?

Vi erbjuder telefonsupport och rikstäckande teknisk support i hemmet, med RUT-avdrag, och på arbetsplatsen.

  • Telefonsupport: 195 kr första 30 min, därefter 99 kr per påbörjade 15 min.
  • Hembesök: 495 kr första 60 min. Därefter 99 kr per påbörjade 15 min. Pris med RUT-avdrag.
  • Abonnemang: 295 kr per mån. Obegränsad telefonsupport och onlinehjälp.
  • Företaget: 795 kr ex. moms första 60 min.

Boka en Smartify-tekniker

Vanliga frågor om ljus & automatisering

Vad är ett automatiserat hem?

Förutom att du kan övervaka det från distans så är det när flera olika produkter kopplas ihop med varandra. När en rörelsesensor innanför dörren kopplas ihop med din TV och lamporna i vardagsrummet.

När du kommer hem och öppnar dörren så sätts TV:n igång och tänder en mjuk belysning i vardagsrummet. Med appen IFTT – If This Then That – så kan du koppla ihop produkter som egentligen inte ’pratar med varandra’. Du kan till exempel se till att ett automatiserat sms skickas till dig själv om vädret ska bli soligt: ’Glöm inte att vattna blommorna idag’. Det finns mängder av både kul och vettiga automatiseringar som det Smarta Hemmet innebär.

Ofta glömmer man bort de äldre. För de äldsta kan en rörelsecensor som känner av när man går upp ur sängen eller inte, vara något som skapar säkerhet medan den för den yngre är bekvämlighet som gör att kaffemaskinen startar av sig själv när man vaknar.

Boka tid med din Smartifytekniker och gå igenom vad du vill göra.

Hur kan jag styra lamporna med min mobil?

Lamporna i Philips Hue-system kan t ex styras med Philips Hue-app. I appen finns möjligheten att tända, släcka, dimra och ändra färgen på lampornas ljus. Dessutom kan lamporna schemaläggas och grupperas i olika rum för att möjliggöra styrning av flera ljusenheter samtidigt.

Det finns även många andra appar att ladda ner och styre Philips belysning med.

Är det svårt att automatisera husets belysning?

Både ja och nej. Automatiseringen kräver att man köper en brygga för lamporna så att de kopplas till routern. Sedan kan de styras med olika mobilappar, vilka har förberedda pedagogiska scheman etc. Men visst, det blir flera steg för att få till det.

Våra smartify tekniker hjälper dig gärna på vägen.

Vilka produkter behövs för att automatisera belysningen?

Det finns idag mängder av tillverkare av smart belysning, t ex Philips, Osram, TP-Link och inte minst IKEA Trådfri. Det första som behövs är en el flera smarta lampor. Det andra som behövs är en fjärrkontroll att styra lamporna med, och det tredje steget är att investera i en brygga som kopplas till routern för att lamporna skall kunna nås med en mobil el dator. Tillverkarna säljer ofta startpaket med t ex tre lampor, en fjärrkontroll och en brygga.

En sak att tänka på är att olika tillverkares produkter i dagsläget inte tycker om att samarbeta. Så om du vill göra det enkelt för dig själv, köp enheterna från samma tillverkare. Detta kommer troligen förenklas med tiden.