Teknisk hjälp till ett smartare hem

De hus och hem som byggs idag har alla någon form av smart teknik inbyggd. De tekniska saker vi har i hemmet, allt från diskmaskin till tv, musikanläggning, lampor i taket och kamera i dörrklockan kan redan idag länkas samman med hemmets router och wifi.

 

Här finns några exempel på våra andra tjänster:

Smarta hem

Idag finns det tusentals produkter som kan anslutas till ett smart hem och flera tillverkare som erbjuder olika startpaket för smarta hem-lösningar. De här startpaketen innehåller framför allt ett antal sensorer som gör att olika saker du vill smartifiera kan kommunicera med varandra och kommunicera med internet.

Här kan det vara bra att känna till om det system man köper bygger på Z-wave, 433Mhz eller Zigbee för de har olika protokoll som din Smartifytekniker kommer behöva använda för att få allt att fungera.

 

Det bästa är att prata med en Smartifytekniker innan så du slipper sitta med flera olika system i ditt hem. En enkel genomgång av de automatiseringar du vill göra hemma räcker som en första planering och sparar både timmar och kronor.

Om du är hängiven Appleanvändare så är nog Apples HomeKit med sin Zigbeelösning något för dig. Här behövs ingen separat kontrollenhet utan du styr allt från din telefon och eller surfplatta och HomeKit-appen. Sedan behöver du bara se till att de produkter du köper är Apple HomeKit-kompatibla.

Den röststyrda högtalare du använder för att prata med ditt hem blir då sannolikt Apples HomePod, medan det kan bli Google Home för dig som redan har en hel del i Googles system, som gmail, google drive lagring och annat.

Förenklar vardagslivet

Vad du än startar med så är möjligheterna oändliga med Smarta Hemmet-produkter! Få dina lampor att tändas så fort du kliver innanför dörren, få kaffemaskinen att starta när du vaknar och säger ’sätt på kaffe’, starta tvättmaskinen när elförbrukningen är som lägst och kontrollera vattenförbrukning och värmen hemma direkt i telefonen.

 

Din Smartifytekniker hjälper dig att göra ditt hem smart:

 • Koppla upp ditt hem i ett stabilt wifi där alla dina IoT-produkter, både nyinköpta och sådana som du redan har hemma fungerar som de ska.
 • Rådgivning vid inköp av smarta produkter.
 • Konfigurering av nätverk och olika protokoll för att länka samman alla uppkopplade produkter.

Behov av teknisk hjälp?

Vi erbjuder telefonsupport och rikstäckande teknisk support i hemmet, med RUT-avdrag, och på arbetsplatsen.

 • Telefonsupport: 195 kr första 30 min, därefter 99 kr per påbörjade 15 min.
 • Hembesök: 495 kr första 60 min. Därefter 99 kr per påbörjade 15 min. Pris med RUT-avdrag.
 • Abonnemang: 295 kr per mån. Obegränsad telefonsupport och onlinehjälp.
 • Företaget: 795 kr ex. moms första 60 min.

Boka en Smartify-tekniker

Vanliga frågor om smarta hem

Vad är ett smart hem?

I ett smart hem finns produkter som kan sättas på och av med viss automatik och mer el mindre smarthet. Det enklaste exemplet är belysning som tänds och släcks efter ett visst schema, el samlat med en knapptryckning för hela huset.

Lite mer tekniskt kan ett smart hem definieras som ett hem som:

 • har elektroniska apparater som är uppkopplade och anslutna till ett gemensamt nätverk.
 • kan styra och övervaka produkterna med en telefon, surfplatta eller röstkommando.
 • kan genom fördefinierade scenario starta sekvenser av händelser som omfattar flera apparater.
 • låter olika apparater kommunicera med varandra och hjälpas åt för att underlätta din vardag.

Var hittar jag smarta produkter jag kan använda?

Smarta produkter för hem finns att köpa där du köper hemelektronik. Produkter finns t ex inom följande områden:

 • Röstassistenter och smart multimedia
 • Smart belysning
 • Smart säkerhet och övervakning
 • Smart styrning av luftfuktighet, värme och ström

Smart belysning som enkel kan styras från mobiltelefonen är ofta en bra början och säljs av alla som säljer glödlampor.

Vad är IoT-produkter?

IoT står för Internet of Things, dvs sakernas Internet. Det är ett snabbt växande teknikområde som handlar om produkter som kan kommunicera med varandra direkt över Internet. Antalet produkter som är uppkopplade mot sakernas internet ökar lavinartat och är redan fler än antalet människor på jorden, dvs flera tiotals miljarder.

IoT produkter för konsumenter är typiskt apparater som kan kommunicera med varandra och på så sätt underlätta vår vardag – alltifrån kylskåp som kan meddela att mjölken är slut, till övervakningskameror i huset som du kan följa via din mobil.

Vad kostar det att få ett smartare hem?

Grunden i ditt smarta hem är ett välfungerande WiFi-nät. När den grunden är lagd kan du lägga hur lite el hur mycket pengar som helst på att smartifiera. Att inleda med en glödlampa kostar några hundralappar. Vill du sedan ersätta dina tre favoritlampor i vardagsrummet så att du tänder, släcker, dimrar och ändrar stämningsfärg på alla med ett kommando, samt kanske investera i en röstassistent så att du kan säga ”Tänd favoritbelysningen” är du uppe i några tusenlappar. Sen går det att fortsätta bygga på din lösning i det oändliga.

Behov av teknisk hjälp?

Vi erbjuder telefonsupport och rikstäckande teknisk support i hemmet, med RUT-avdrag, och på arbetsplatsen.

 • Telefonsupport: 195 kr första 30 min, därefter 99 kr per påbörjade 15 min.
 • Hembesök: 495 kr första 60 min. Därefter 99 kr per påbörjade 15 min. Pris med RUT-avdrag.
 • Abonnemang: 295 kr per mån. Obegränsad telefonsupport och onlinehjälp.
 • Företaget: 795 kr ex. moms första 60 min.

Boka en Smartify-tekniker

Ge bort en Smartify-tekniker.

Svårt att hitta rätt present? Vårt Smartify-tekniker presentkort är den perfekta presenten för dig som vill ge bort en kanonbra present. Ett presentkort som ger en hjälpande hand. Mottagaren av presentkortet anger kod för presentkortet vid bokningen. Värdet på presentkortet gäller som hel- eller delbetalning av fakturan från Smartify.

Presentkortet är giltigt ett (1) år från utfärdandedatum.
Presentkortet värde 495 kr.

Få mer info om Smartify Presentkort
Presentkort Smartify