Teknisk hjälp för ett smartare hem
Få en smartare vardag med uppkopplade produkter i hemmet. Vi hjälper dig med lås, kameror, musikanläggning, lampor och vitvaror som länkas samman via hemmets nätverk.
med mobilen
smarta dörrlås
Google Home eller
Apple HomeKit
Rikstäckande support ditt smarta hem
Smartify erbjuder rikstäckande teknisk support i hemmet och telefonsupport , alltid med RUT-avdrag. Här är några saker som din Smartify-tekniker kan hjälpa dig med:
- Koppla upp ditt hem i ett stabilt wifi där alla dina IoT-produkter, både nyinköpta och sådana som du redan har hemma fungerar som de ska.
- Rådgivning vid inköp av smarta produkter.
- Konfigurering av nätverk och olika protokoll för att länka samman alla uppkopplade produkter.
Produkter för ett smart hem
Idag finns det tusentals produkter som kan anslutas till ett smart hem och flera tillverkare som erbjuder olika startpaket för smarta hem-lösningar.
De här startpaketen innehåller framför allt ett antal sensorer som gör att olika saker du vill smartifiera kan kommunicera med varandra och kommunicera med internet.Här kan det vara bra att känna till om det system man köper bygger på Z-wave, 433Mhz eller Zigbee för de har olika protokoll som din Smartifytekniker kommer behöva använda för att få allt att fungera.
Rådgivning inför köp
Rågör gärna med en av våra Smartifytekniker inför ditt köp. På så sätt slipper su sitta med flera olika system i ditt hem. En enkel genomgång av de automatiseringar du vill göra hemma räcker som en första planering och sparar både tid och pengar.
Om du är hängiven Apple-användare så är nog Apples HomeKit med sin Zigbeelösning något för dig. Här behövs ingen separat kontrollenhet utan du styr allt från din telefon och eller surfplatta och HomeKit-appen. Sedan behöver du bara se till att de produkter du köper är Apple HomeKit-kompatibla.
Den röststyrda högtalare du använder för att prata med ditt hem blir då sannolikt Apples HomePod, medan det kan bli Google Home för dig som redan har en hel del i Googles system, som gmail, google drive lagring och annat.
Förenklar vardagslivet
Vad du än startar med så är möjligheterna oändliga med Smarta Hemmet-produkter! Få dina lampor att tändas så fort du kliver innanför dörren, få kaffemaskinen att starta när du vaknar och säger ’sätt på kaffe’, starta tvättmaskinen när elförbrukningen är som lägst och kontrollera vattenförbrukning och värmen hemma direkt i telefonen.
Vanliga frågor om smarta hem
Vad är ett smart / automatiserat hem?
Förutom att du kan övervaka det från distans så är det när flera olika produkter kopplas ihop med varandra. När en rörelsesensor innanför dörren kopplas ihop med din TV och lamporna i vardagsrummet.
När du kommer hem och öppnar dörren så sätts TV:n igång och tänder en mjuk belysning i vardagsrummet. Med appen IFTT – If This Then That – så kan du koppla ihop produkter som egentligen inte ’pratar med varandra’. Du kan till exempel se till att ett automatiserat sms skickas till dig själv om vädret ska bli soligt: ’Glöm inte att vattna blommorna idag’. Det finns mängder av både kul och vettiga automatiseringar som det Smarta Hemmet innebär.
Ofta glömmer man bort de äldre. För de äldsta kan en rörelsecensor som känner av när man går upp ur sängen eller inte, vara något som skapar säkerhet medan den för den yngre är bekvämlighet som gör att kaffemaskinen startar av sig själv när man vaknar.
Boka tid med din Smartifytekniker och gå igenom vad du vill göra.
Hur kan jag styra belysningen med min mobil?
Lamporna i Philips Hue-system kan t ex styras med Philips Hue-app. I appen finns möjligheten att tända, släcka, dimra och ändra färgen på lampornas ljus. Dessutom kan lamporna schemaläggas och grupperas i olika rum för att möjliggöra styrning av flera ljusenheter samtidigt.
Det finns även många andra appar att ladda ner och styre Philips belysning med.
Är det svårt att automatisera husets belysning?
Både ja och nej. Automatiseringen kräver att man köper en brygga för lamporna så att de kopplas till routern. Sedan kan de styras med olika mobilappar, vilka har förberedda pedagogiska scheman etc. Men visst, det blir flera steg för att få till det.
Våra smartify tekniker hjälper dig gärna på vägen.
Vilka produkter behövs för att automatisera belysningen?
Det finns idag mängder av tillverkare av smart belysning, t ex Philips, Osram, TP-Link och inte minst IKEA Trådfri. Det första som behövs är en el flera smarta lampor. Det andra som behövs är en fjärrkontroll att styra lamporna med, och det tredje steget är att investera i en brygga som kopplas till routern för att lamporna skall kunna nås med en mobil el dator. Tillverkarna säljer ofta startpaket med t ex tre lampor, en fjärrkontroll och en brygga.
En sak att tänka på är att olika tillverkares produkter i dagsläget inte tycker om att samarbeta. Så om du vill göra det enkelt för dig själv, köp enheterna från samma tillverkare. Detta kommer troligen förenklas med tiden.
Vill du ha hjälp med att göra ditt hem smartare?
Låt Smartify hjälpa dig med dina smarta produkter. Boka en Smartify-tekniker så kontaktar vi dig för att se vad som behöver göras