Hjälp med TV, kanaler & hemmabio

Är det dags för en smartare TV med streaming-tjänster och kanske ett ljudsystem? Montera på vägg eller stativ? Det spelar ingen roll om det är en ny TV du vill ska fungera som de lovade i butiken eller om det är din befintliga TV som inte beter sig som den ska.

 

Här finns några exempel på våra andra tjänster:

Vi installerar och monterar

Den vanligaste utmaningen är placeringen av TVn och hur man ska få det snyggt med alla sladdar som trasslar sig bakom skärmen. Det näst vanligaste är hur man ska få Plug&Play att bli just Plug&Play.

Är det dags för en smartare TV med satellitkanaler och kanske ett ljudsystem? Ska du köpa eller har du problem med att det inte fungerar som du vill?

Vi förstår hur det är och gör vårt bästa för att du ska få det som du vill. En sak kan vi säga på en gång. Det är inte ditt fel att det inte fungerar. När man gör det för första gången så är det inte så enkelt att få allt att fungera.

Det spelar ingen roll vilket märke på TV och övriga saker du har. Säg bara till innan om modellbeteckning så din Smartifytekniker är förberedd och säkrar så alla tillbehör finns.

Våra Smartifytekniker hjälper dig med:

 • Installation av din nya TV. Även montering på vägg.
 • Kanalsökning så allt ligger på rätt ställe
 • Installera Chromecast och Apple TV
 • Support på den TV du redan har och hur den synkar med annat
 • Rekommendation vid köp av ny utrustning som TV, ljud, hemstyrning mm
 • Koppla in hemmabio och ljudsystem till din TV

Behov av teknisk hjälp?

Vi erbjuder telefonsupport och rikstäckande teknisk support i hemmet, med RUT-avdrag, och på arbetsplatsen.

 • Telefonsupport: 195 kr första 30 min, därefter 99 kr per påbörjade 15 min.
 • Hembesök: 495 kr första 60 min. Därefter 99 kr per påbörjade 15 min. Pris med RUT-avdrag.
 • Abonnemang: 295 kr per mån. Obegränsad telefonsupport och onlinehjälp.
 • Företaget: 795 kr ex. moms första 60 min.

Boka en Smartify-tekniker

Ge bort en Smartify-tekniker.

Svårt att hitta rätt present? Vårt Smartify-tekniker presentkort är den perfekta presenten för dig som vill ge bort en kanonbra present. Ett presentkort som ger en hjälpande hand. Mottagaren av presentkortet anger kod för presentkortet vid bokningen. Värdet på presentkortet gäller som hel- eller delbetalning av fakturan från Smartify.

Presentkortet är giltigt ett (1) år från utfärdandedatum.
Presentkortet värde 495 kr.

Få mer info om Smartify Presentkort
Presentkort Smartify

Behov av teknisk hjälp?

Vi erbjuder telefonsupport och rikstäckande teknisk support i hemmet, med RUT-avdrag, och på arbetsplatsen.

 • Telefonsupport: 195 kr första 30 min, därefter 99 kr per påbörjade 15 min.
 • Hembesök: 495 kr första 60 min. Därefter 99 kr per påbörjade 15 min. Pris med RUT-avdrag.
 • Abonnemang: 295 kr per mån. Obegränsad telefonsupport och onlinehjälp.
 • Företaget: 795 kr ex. moms första 60 min.

Boka en Smartify-tekniker

Vanliga frågor om TV & media

Vad är en Chromecast och vad ingår?

Chromecast är enkelt uttryck en sak som gör att du kan föra över det du ser på din dator och laptop till TVn. Det betyder att du med Chromecast kan se alla Youtubefilmer och andra fria kanaler som finns på internet på din TV. Apple TV har fler funktioner.

Den lilla Apple TV-enheten har förinställda appar som gör att du kan använda den självständigt, dvs du behöver inte gå via en dator.

Man ska komma ihåg att en Apple TV fungerar bäst med Apples andra produkter, men den som redan har en eller ett par Appledatorer eller telefoner hemma kommer känna igen sig med Apple TV. Den adderar en dimension till TVn och det är en engångskostnad.

Köpa ny smartare TV?

Varje år får TVn nya funktioner och ny tunnare design. Det finns många saker att väga in när det är dags att uppgradera från din gamla Tv till en ny.

Vill du ha hjälp med vilka av de olika marknadsföringsbegreppen som är värda att ta hänsyn till och vilka som du kan låta passera, då finns din Smartifytekniker där reedo att hjälpa till. Det du behöver göra är att fundera vad som är viktigt för dig, om det är ljudet, om TVn ska vara där det är ganska ljust stora delar av året, om den ska hänga på väggen, kunna vridas och liknande frågeställningar.

Vi säljer inte TV eller ljudanläggningar så när du frågar oss om vad vi rekommenderar så kan du vara säker på att det alltid är utifrån våra erfarenheter, inte något egenintresse.

Vad gör en TV-box?

Den ser till att omvandla det som kommer ur din ’internetsladd’, det vill säga det som kallas Ethernetkabeln, till signaler som passar din TV. Det är boxen och internetuppkopplingen som gör att du kan ha de gamla vanliga marksända kanalerna 1,2,4,6 och några till, satellitkanaler som 3, 5 och andra samt betalkanaler som Netflix, HBO med flera, i din TV på en och samma fjärrkontroll.

När du har problem med TV-mottagningen så beror det ofta på att operatörens TV-box är felaktigt ansluten till TV:n. Här gäller det att använda rätt kabel och att inställningarna är rätt både i TV-boxen och i TV:n. Din Smartifytekniker kan även installera TiVo och liknande hårddiskar som du kan spela in TV-program på för att se senare, och på samma gång kanske du vill ha hjälp med att spärra vissa kanaler som du anser är olämpliga till exempel för barnen i huset.

Allt mer TV distribution övergår till att sändas över IP i LAN-nätet, det vill säga i samma kabel som bredbandet. Denna distributionsform anses av många vara den som slutligen kommer ersätta andra former. Fiberutbyggnaden går med en rasande fart i Sverige och allt fler går över till att titta på Fiber-TV som är samma sak som IP-TV. I dessa fall behövs en box för att titta på TV, en sk. IP-TV box.

Gemensamt för IP-TV lösningar är att de kräver en av nätleverantören tillhandahållen speciell router som separerar IP-TV från bredband och telefoni. Vanligtvis är den inbyggd i fiberöverlämningen den sk. fiberkonvertern (CPE).

Kan man ha trådlös TV?

De flesta moderna TV-apparater är förberedda för att anslutas till internet. Däremot är inte alla förberedda för att anslutas via Wifi. Det går att lösa så du får trådlös överföring av TVsignalen i ditt hus.

En lösning är en så kallad Ruckus, men vi rekommenderar alltid att ansluta TVn direkt till internet via egen sladd. Då har du så kallad IP-TV, det vill säga Internet Protokoll TV eller helt enkelt TV via internet.